Posla sa Prirodni Dno – Maltene sa a Generalno Pitao Istragu

klime za ljeto podgoricaZadnjih decenije čep podove je napravio veliki došao nazad i jedan od najbrži raste sektorima podove materijala mogu dobiti. Povećanje upotrebu prirodni je nema iznenađenja kao kupci naučiti više o korku je neuporediv, jedinstvena nekretnine i svoje posebno pozitivan efekat na okruženju.

ustvari, bio koristi za sprat za stotine mjeseci, iako nastavio da ode do pristup-regionu u 1950 kad razne druge rjeÅ¡enja, kao ploča i linoleum je doÅ¡ao u postojanje, sada izgleda kao “novi” razvoj!

mislim da si ti zainteresovan previše o mogućnosti čep parket i željni da biti svjestan sve o to.

Stoga uzeti trenutak da čitam sljedeće odgovore na neki od najvažnijih izuzetno zajednički pitanja pitao o prirodni parket da saznam zašto pojedinci tako smatra sa ovo bi moglo da izvanredno parket proizvod.

Q:

Šta su jedinstvena kuće cepa sprat?

: s Obzirom da je kore drveta zapravo, tako zaštitnički barijeru to je prirodno anti-gljivična i odbija insekti, ne drži u statički optužba ili prašine (anti-allergenic), opire buđava kalup i (anti-mikrobiološki) što je vatru imuni. Korku je mikro-ćelijska struktura je izuzetno otporna i možda jastuk udaraca, da se opireš da bubuljice i apsorbuje zvuči. Sastav čep isto tako radi kao je izolator i čini za suše pod nogama dok da umanjimo zvuk i replicirati prijenos, general u zdravije živi okruženju.

Q: Može biti čep idealno za kuhinje i kupatila?

A: Apsolutno! Korku je prirodno otporan na gljivica, kalup, i vlage i toplo pod nogama pa to čini idealno je sprat za kupatilo i kuhinja. Sve što ti treba da uradiš je da primjenjujemo kaput/sealer za vodene polyurethane da se klime za ljeto Podgorica (www.plaminzenjering.com)štitimo od fleke i prekomjerna istopio prolije popularan među ove oblasti. Ne stres o stvari i uništavanje ako smanjena na prirodni jer imaju tendenciju da skok nije odmor!

Q: Koliko vremena čep zemlju zadnji?

A: Sa briga, cork podove će trajati preko 50 godina! To je daleko od neobično za njih da još dugo izdržati. Čep parket u Biblioteci Naš izabranim predstavnicima su instalirao u 1800-a su još uvek iskoristiti danas! Prirodni podove biti otporna, teško i lako održavati, treba samo rutina vlažno-da brišem i čistim sa vodom. Značilo za stambena zaposliti, re-čaura sa vodene polyurethane materijal svaki 5-7 godina je standard popraviti.

Q: gdje li prirodni došao?

A: Čep potiče iz bark u Čep Oak šumi. Plantažama, ili šume, tako zaštićeni drveća i grmlja su našli u Zapadnoj Mediterana, portugal i Španiju uglavnom. Oni su proizvodi za jedini svrha kosiš svaki 9-12 godina dolazi iz drveće što bi moglo biti bar 25 godina prethodni. Uklanjanje bark ne bi naškoditi drvo, istina je da to proteže svoje tvoj život što iznosi od 2 stotine da 800 godina!

Q: Kako korištenja čep imati utjecaja na naše okruženje?

A: za Razliku od većina drugih vrste parket komponente ima nula drveće uništio, ne istraživanje, ne štetne, zagađuje hemikalije nekada bez otpada u proizvodnji čep parket površinu. Cork je zapravo resursa to je sigurno potpuno obnovljivu/održivi i iskoristiti ima pozitivan efekat u okruženju.

Q: Mogu instalirati čep pod me?

A: Da, i prilično čak i ako NISI zgodan tip lako! Čep koji pluta podovi su napravljeni da klik i zaključati je zajedno, pravi koji se odnose na laganu, ne nered skupština. Cork pločice su popravio dolje sa ljepilo držati ovi ljudi u mjesto. Odlučujući pitanje: Ako pod-podu je u lošem stanju, stvarno je manje koštalo i vremena koristiti pluta podove sistem s obzirom da pod-podu je razumno nivou. Lepak ravno dolje pločice može biti upotrebljeno preko bilo kakav čist, jednostavno, stan i suho pod-pod (drveta ili betona) gdje god pukotine bio pun i to je bez osjećam ili šta god bi spriječiti dobar povezati.